Tuhoavatko lapset uran?

Naisilla on enemmän uramahdollisuuksia kuin koskaan aikaisemmin ja tämän takia yhä useammat naiset menevät naimisiin ja hankkivat lapsia myöhemmin. Vielä on kuitenkin runsaasti ihmisiä, jotka epäilevät lasten ja uran yhdistämisen toimivuutta.

Äitiysloma antaa joustoa

Äitiysloma voidaan hyödyntää monella eri tapaa ja tämä voidaan käyttää hyväksi juuri sillä tavalla, mikä itselle sopii. Äitiysloman jälkeen paluu työpaikalle on mutkatonta, sillä koskaan ei tarvitse olla liian kauan, tai liian vähän aikaa, poissa perheen parista. Samalla voidaan miettiä osa-aikaisen työn hankkimista, mikäli lasten kanssa halutaan olla enemmän.

Kotona työskentely yhä yleisempää

Useat yritykset mahdollistavat nykyään työpaikkoja, jotka voidaan hoitaa kokonaan, tai osittain kotoa käsin. Etäpäivien avulla lasten kanssa voidaan viettää paljon enemmän aikaa, mikä on tietenkin hyvä ominaisuus. Äidin ei kuitenkaan tarvitse tuntea huonoa omatuntoa kotona olemisesta, koska töihin voidaan keskittyä vaikka lasten päiväunien aikaan.

Päiväkodit ja lastenhoitajat

Enää ei tarvitse luottaa pelkästään isovanhempiin, kun etsitään lapselle hoitajaa. Yksityiset lastenhoitajat ja päiväkodit ovat mainio tapa opettaa lapselle sosiaalisia taitoja ja samalla saada aikaa työnteolle. Näin äidin omatunto ei kolkuta kovinkaan paljoa, koska lapselle annetaan mahdollisuus kehittää myös myöhemmin tarpeellisia ominaisuuksia. Vaihtoehtoja on runsaammin saatavilla joka vuosi, eli omaan tilanteeseen sopiva vaihtoehto on helppo löytää.