Vinkit nuorelle uraihmiselle

Uraelämän alkaessa on tärkeää miettiä, minkälaiseen työpaikkaan lähdetään. Helposti ensimmäinen työpaikka on jonkin suuren ketjun listoilla ja valintaan vaikuttaa eniten palkkanauhan summa. Tulee kuitenkin miettiä myös sitä, miten työpaikka mahdollistaa henkilökohtaista kasvua ja kuinka työpaikan ympäristö tulee muuttumaan muutaman vuoden sisällä. Liian moni valitsee työpaikan sen nykyisen maineen perusteella, mutta unohtaa tarkastella tulevia haasteita.

Oma asenne ratkaisee

Myös omaan asenteeseen tulee kiinnittää paljon huomiota ja kasvattaa paksu nahka. Koska nuori antaa intohimoisesti kaikkensa työhön, otetaan palaute liian henkilökohtaisesti. Positiivinen palaute voi saada ylpeyden kohoamaan ja negatiivinen palaute puolestaan musertaa itsetunnon. Palautetta tuleekin pureskella vähintään päivän ajan, ennen kuin siitä tulee vetää johtopäätöksiä ja tätä tulee käyttää hyödyksi, kun mietitään miten omaa panosta parannetaan.

Älä luule tietäväsi kaikesta kaikkea

Toinen suuri virhe nuorten kohdalla on se, että juuri koulun penkiltä päässyt henkilö luulee tietävänsä kaikesta kaiken. Oppimisen tulee kuitenkin jatkua koko elämän ajan, vaikka sitä ei kirjasta luettaisikaan. Työpaikalla on usein joku tekijä, joka osaa hommat paremmin kuin muut ja kannattaakin seurata tämän työntekoa tarkkaan. Näin saadaan parhaat vinkit sille, miten omaa työtä voidaan nostaa uudelle tasolle ja miten ammattilainen toimii. Samalla nähdään mitä heikkouksia omassa suorituksessa on ja miten niihin voidaan puuttua nopeasti ja tehokkaasti.