Miksi työpaikalla kannattaa pysyä?

Aina välillä tekee mieli vaihtaa työpaikkaa, tai perustaa oma yritys, mutta se ei ole välttämättä järkevin ratkaisu. Mikäli hallussa on vakituinen työpaikka, kannattaa miettiä tarkkaan, halutaanko siitä luopua.

Taloudellinen tilanne

Mikäli taloudellinen tilanne on huono, joko omalla kohdalla, tai koko maassa, ei kannata lähteä vaihtamaan työpaikkaa. Kun yritysten nyörit tiukkenevat, ei uusia henkilöitä palkata kovinkaan helposti ja hakijoita on huomattavasti enemmän. Kannattaakin miettiä tarkkaan, halutaanko luopua työpaikasta, jossa palkkapussi on varma.

Rahankiilto silmissä

Palkka on suurimpia syitä sille, miksi ihmiset vaihtavat työpaikkaa. Ensin kannattaa kuitenkin selvittää, mitä muut samantasoiset työntekijät saavat, eli kuinka paljon palkkaa itsellä on mahdollisuus saada. Tämän jälkeen kannattaa ehdottaa nykyiselle työnantajalle palkankorotusta, varsinkin jos oma työpanos on hyvää ja merkittävää.

Joskus elämä tuntuu puulta

Mikäli työpaikalla oleminen alkaa maistumaan puulta, tulee ensin miettiä mistä tämä johtuu. Jos sama pesti alkaa kyllästyttämään, voidaan harkita antaisiko työnantaja uusia vastuualueita tai tehtäviä, joilla työ muuttuu mielenkiintoiseksi.

Liikaa työtä

Joillain työpaikoilla vastuuta laitetaan työntekijöille aivan liikaa, mikä aiheuttaa stressiä ja halun vaihtaa paikkaa. Kuten myös tylsistymisen kohdalla, ensin kannattaa miettiä mistä tilanne johtuu ja keskustella pomon kanssa, voisiko tilannetta muuttaa, menettämättä työpaikkaa.

Suuret elämänmuutokset

Elämässä tulee eteen sekä isoja onnen, että epäonnen, hetkiä, jolloin keskittyminen ei suuntaudu pelkästään töihin. Tällaisena aikana ei kuitenkaan kannata tehdä suurta päätöstä työpaikan vaihtamisesta, sillä tilanne tulee tasaantumaan vähitellen. Näin myös vältytään tunteisiin perustuvilta päätöksiltä, jotka voivat olla järkevästi ajateltuna erittäin huonoja.

Huonot päivät töissä

Tietenkään epäonnistumiset, tai pomon tunteenpurkaukset, eivät tee työn tekemisestä nautinnollista, mutta vaikka huonoja päiviä olisikin muutama takana, ei kannata heti erota. Tätä tulee pohtia pidemmällä aikavälillä!