Työntekijästä yrittäjäksi

Ennen kuin päivätyöstä erotaan ja ryhdytään yrittäjäksi, on syytä miettiä muutamia asioita.

1. Tiedosta pelot

Pelko syntyy epävarmuudesta ja tämä tunne on jokaiselle aloittelevalle yrittäjälle tuttu. Jotta pelkojen kanssa selvitään, tulee luoda vahva suunnitelma, jolla tavoitellaan päämääriä. Suunnitelma kannattaa tehdä useammalle kuukaudelle, jotta missään vaiheessa ei ajeta itseä umpikujaan.

2. Luo suhteita

Suhteiden luominen on äärettömän tärkeää, kun halutaan luoda yritys. Kannattaakin osallistua oman alan seminaareihin, kokoontumisiin ja muihin tapahtumiin, joissa saadaan muodostettua mahdollisimman laaja verkosto.

3. Uusia taitoja ja vanhojen kehittämistä

Vaikka useita työelämän taitoja voidaankin siirtää myös yrittämiseen, on edessä aina uusia haasteita. Kannattaakin lukea asiasta kirjallisuutta, suorittaa kursseja ja löytää henkilöitä, joilta voidaan kysyä apua tarvittaessa.

4. Oma talous kuntoon

Omaa taloutta pitää pystyä hoitamaan yhtä tehokkaasti, kuin yrityksen taloutta. Yrityksen perustaminen vaatii aina hiukan omaa rahaa, joten tähän on oltava säästöjä kasassa, jo ennen yrityksen perustamista. Samalla kannattaa ottaa huomioon tulevien kuukausien eläminen, sillä kun päivätyöstä ei saada palkkaa, eikä yritys tuota vielä, tulee laskut silti maksaa. Kannattaa myös miettiä tukiverkostoa, jolta pyydetään apua tarvittaessa, kun eteen tulee esimerkiksi odottamaton ongelma. Avun ei aina tarvitse olla rahallista, pelkästään kannustaminen ja tukeminen voi viedä jo pitkälle.